Image Title
En husmannsklassiker med det lille ekstra.
INGREDIENSER
250 g kalvefarse, gjerne dobbeltmalt
2 dl kremfløte
3 eggeplommer
2 dl revet hvitt brød
rapsolje
2 ss brunet smør
salt og pepper
POTETSTAPPE
300 g skrelt potet, amadine eller tilsvarende
0.5 dl melk
25 g smør
Salt
GRØNNE ERTER
1 dl små grønne erter
1.5 ss finhakket sjalottløk
0.5 ss smør
Matlaging
- Bland kalvefarse, eggeplomme, salt og pepper i en kjøkkenmaskin, bland farsen til den blir jevn. Tilsett fløten i en tynn stråle. Form farsebiffer og paner dem i det revne brødet.
- Brun biffene gyllenbrune i rapsolje. Legg dem deretter på en plate og stek dem i ovnen på 120 grader. De skal ha en kjernetemperatur på 67 grader.
- Kok potetene myke og hell av vannet. Mos med en potetmoser og vend inn melk og smør. Smak til med salt.
- Sauter sjalottløken i smør til den er myk. Tilsett urtene og smak til med salt og pepper.
- Anrett på fat eller tallerkener og server med brunet smør.