VITELLO TONNATO MED LAGRET PARMESAN, FRITERT KAPERS OG HJERTESALAT

Kalv og tunfisk er en treffsikker kombinasjon i denne italienske retten. Sammen med sprø, fritert kapers har du en middag som garantert gjør suksess.

INGREDIENSER

300 g kalverygg, renset
1 stk. hjertesalat, skylt og delt opp i blader
1 ss kapers
4 reddiker, skylt og delt på midten
2 vårløk, forvellet
40 g lagret parmesan
revet skall av ½ sitron
rapsolje til å fritere og steke i
salt og svart pepper

TONNATOSAUS

50 g tunfisk i vann, godt avrent
1 ts kapers
1 dl majones
0.5 ss finhakket persille
0.5 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
salt og svart pepper

Matlaging

  • Stek kalveryggen gyllenbrun på alle sider i rapsolje. 
  • Gni inn revet sitronskall og krydre med salt og pepper. Sett i ovn på 100 grader til en kjernetemperatur på 57 grader. Avkjøl.
  • Varm opp rapsolje i en kasserolle til ca. 160 grader, og friter kapersen til sprø konsistens. La renne av på tørkepapir.
  • Kjør tunfisk, kapers og hvitløk i hurtigmikser til en glatt konsistens. Bland med majones og persille. Smak til med salt og pepper. 
  • Skjær kalveryggen i tynne skiver. Anrett på fat eller tallerkener og garner med hjertesalat, fritert kapers, reddik og vårløk. Hell sausen over og riv på parmesan. Server med kokte nypoteter.