Image Title
En mer eksklusiv variant av pølse med stappe.
INGREDIENSER
2 villsvinpølser eller salsiccia
3 sylteagurker delt på midten
1 ss gule sennepsfrø
1 ss hvitvinseddik
2 ss sukker
3 ss vann
POTETSTAPPE
300 g skrelt potet, f.eks. amadine
0.5 dl melk
25 g smør
salt
LØKRINGER
0.5 stor gul løk
1 egg
½ dl vann
hvetemel til å panere i
panko brødrasp til å panere i
olje til å fritere i
salt og pepper
Matlaging
- Kok sennepskornene på svak varme i ca. 30 minutter med eddik, sukker og vann. La avkjøle i laken. Sil.
- Skrell den gule løken. Skjær løken i én centimeter tykke skiver, og trykk forsiktig ut lamellene (ringene).
- Paner i følgende rekkefølge: Hvetemel, egg og deretter panko.
- Friter gyllenbrune i olje på ca. 160 grader. Legg på tørkepapir og la renne av. Krydre med salt og pepper.
- Kok potetene til potetstappen møre. Sil av vannet og bland med melk og smør. Smak til med salt. Visp til en glatt konsistens. Ta mosen i en sprøytepose ved hjelp av en skje.
- Stek pølsene og anrett på varme tallerkener. Garner gjerne med noe grønt.