Image Title
Salvie gir god smak til ovnsstekte grønnsaker.
INGREDIENSER
2 vårkyllinger
3 gulrøtter, skrelt og delt i to
0.5 fennikel, i båter
4 små sjalottløk, skrelt
1 gule beter, skrelt og delt i båter
2 hvitløksfedd, skrelt
1 salviekvister
1 laurbærblad
0.5 ss sitronsaft
½ ss gresskarkjerner, ristet
4 vårløk
olivenolje til å steke grønnsaker i
½ sitron til å gni inn kyllingen med
kjørvel og oxalis (gjøkesyre) til å garnere med
ferske urter som rosmarin, timian, salvie til å garnere kyllingen med
salt og pepper
Matlaging
- Gni inn kyllingene med sitron, olivenolje, salt og pepper. Legg dem i en ildfast form og dekk med folie. Stek på 80 grader til en kjernetemperatur på 65 grader. Ta ut og avkjøl.
- Brun gulrot, fennikel, sjalottløk, gul bete og hvitløk i olivenolje. Ha over i en ildfast form.
- Tilsett laurbærblad, salvie og sitron. Krydre med salt og pepper. Dekk godt med folie og sett inn i ovn på 160 grader i 45 minutter eller til grønnsakene er møre.
- Kok opp vann med salt i. Kok vårløken i 1 minutt. Sett i kjøleskap.
- Gni inn vårløken med olivenolje og grill på høy varme i et toastjern.
- Sett ovnen på 225 grader. Sett inn kyllingen i 7–8 minutter til den har gyllenbrun farge.
- Server med grønnsaker, gresskarkjerner, grillet vårløk og rødvinssjy eller annen valgfri saus.