Image Title
Hverdagsluksus eller helgemiddag.
INGREDIENSER
300 g torskerygg med skinn
½ hode spisskål
½ hode hjertesalat
4 stk. rosenkål
4 stk. brokkolini
0.5 ss sitronsaft
olivenolje
dill
salt og pepper
SANDEFJORDSAUS
0.5 dl kremfløte
0.5 dl crème fraîche
1 ss smør
salt og pepper
Matlaging
- Kok sammen kremfløte og crème fraîche til sandefjordsausen. Bland inn smøret når sausen er glatt, og smak til med salt og pepper. Sett til side.
- Del torskeryggen i 8 biter. Legg bitene i en ovnsfast form og gni dem forsiktig inn med olivenolje. Strø over litt salt. Sett i ovn på 120 grader og stek til en kjernetemperatur på 45 grader.
- Del spisskålen og hjertesalaten i mindre biter, og stek den gyllenbrun i olivenolje. Hell over sitronsaften og krydre med salt og pepper.
- Kok opp vann. Ikke glem å salte. Kok rosenkål og brokkoli i 3 minutter eller til de er myke.
- Varm sandefjordsausen og server med noen kvister dill.