Image Title
En selvskreven rett i rotfruktsesongen.
INGREDIENSER
1/2 rødbet, skrelt og i tynne skiver
1/2 pastinakk, vasket og i tynne skiver
1/2 gulrot, vasket og i tynne skiver
1/2 potet, vasket og i tynne skriver
1/2 dl rømme
salt
rapsolje til fritering
TØRKET DILL
1/2 kvast dill
Matlaging
- Fordel dillen på et brett kledd med bakepapir og sett i ovnen på 60 grader over- og undervarme. Bruker du varmluft havner all dillen i viften. Tørk i ovn over natten.
- Legg den tørkede dillen i en morter eller en krydderkvern og knus eller bland til et fint pulver. Sett til side.
- Varm ca. 1 liter rapsolje i en kasserolle til 160 grader. Friter rotfruktene med hver sort for seg. Legg på tørkepapir og krydre med salt.
- Anrett på fat når alt er fritert, ringle rømmen over og dryss på dillpulveret med en tesil.