Image Title
Kantarellsesong! Smørstek og server med en kremet potetkompott.
INGREDIENSER
150 dl gule kantareller, grundig renset
0.5 banansjalottløk, finhakket
2 vårløk, forvellet og deretter godt avkjølt
0.5 rød endiv
4 buntgulrøtter, skrelt
olivenolje til å steke i
smør til å steke i
salt og pepper
POTETKOMPOTT
250 g nypotet, godt vasket
25 g smør
0.5 ss crème fraîche
0.5 ts revet sitronskall
1 dillstilker
1 ss finhakket dill
salt og pepper
PEPPERROTSMØR
25 g smør
1 ss revet pepperrot
salt
Matlaging
- Bland smør og pepperrot. Smak til med salt. Rull inn i matpapir og legg i fryseren.
- Kok potetene til kompotten myke i saltet vann med dillstilker i. Hell av vannet og la dampe av.
- Knus potetene med en ballongvisp eller skje. Bland i smør, crème fraîche, sitronskall og finhakket dill. Bland godt og smak til med salt og pepper. Sett til side.
- Stek kantarellene gyllenbrune i smør sammen med sjalottløken. Krydre med salt og pepper.
- Kok gulrøttene møre i saltet vann. Bland inn endiven i mindre biter. Grill vårløken på et toastjern.
- Anrett på tallerkener og riv over pepperrotsmøret.