Image Title
Hvorfor velge mellom melk, kremfløte og is til jordbærene? I denne drømmedesserten får du alle tre!
INGREDIENSER
0.5 liter jordbær, renset og skylt
1 dl helmelk
1 dl kremfløte
KROKANISKREM
0.5 liter vaniljeis av god kvalitet
100 dl sukker
50 g vann
62.5 g skoldede mandler
62.5 g hasselnøtter uten skinn
Matlaging
- Kok opp sukker og vann til 115 °C.
- Tilsett mandler og hasselnøtter og rør til sukkerlaken har dampet av og begynner å bli krystallisert.
- Fortsett å røre til sukkerkrystallene løses opp og du får en gyllenbrun karamell.
- Hell ut på en langpanne med en silikonmatte og spre ut i et tynt lag. La avkjøle. Bryt deretter i biter og kjør i kjøkkenmaskin til oljen i nøttene har løst seg opp og du får en homogen, blank røre.
- Tin vaniljeisen litt og rør i ønsket mengde krokan i iskremen. Frys.
- Del jordbærene og legg dem i dype tallerkener. Server med fløtemelk og krokanis.