Image Title
En sopptoast med en frisk sødme.
INGREDIENSER
2 skiver levainebrød eller annet godt surdeigsbrød
6 stk. mellomstor, hvit sjampinjong
8 stk. små skogssjampinjong
1 dl traktkantarell
0.5 skrelt hvitløksfedd
0.5 dl crème fraîche
karse til garnering
smør til steking
rapsolje til steking
salt og svart pepper
SYLTET SJALOTTLØK
1 stk. skrelte banansjalottløk
½ dl strøsukker
½ dl rødvinseddik
0.5 dl konsentrert hylleblomstsaft
Matlaging
- Kok opp strøsukker, rødvinseddik og hylleblomstsaft. Mens det koker – del sjalottløken i 1 centimeter tykke skiver.
- Legg sjalottløken i den kokende laken og ta kasserollen til side. La løken avkjøles i laken.
- Del den hvite sjampinjongen i fire biter. Rens traktkantarellen og skjær hvitløksfeddet i tynne skiver.
- Varm opp en stekepanne på middels til høy varme og hell i et par spiseskjeer rapsolje. Legg i den hvite sjampinjongen og skogssjampinjongen. Når sjampinjongen er gyllenbrun, tilsetter du traktkantarell, hvitløk og en spiseskje smør. Stek i noen minutter til. Rør om av og til.