SMÅ AUBERGINER FYLT MED LAM, SPISSKUMMEN OG MANDEL

Sma

Sma

Bademjan shekam-por som det også kalles, er en klassisk persisk rett med herlig, saftig krydring.

INGREDIENSER

3 små auberginer
150 g lammekjøttdeig
0.5 stor gul løk, skrelt og finhakket
1 mellomstore poteter, skrelte og skårne i små terninger
100 g brekkbønner, skåret i store biter
2 klasetomater, uten kjerner og i terninger
1 hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
0.5 ss tomatpuré
1/3 ts gurkemeie
0.5 ts spisskummen
1.5 ss ristet og skrelt mandel
sitronsaft til å smaksette med
olivenolje til å steke i
salt og pepper

Matlaging

  •  Legg auberginen på en rist i ovn på 180 grader. La stå i ca. 10 minutter. Ta ut og la avkjøle.
  • Stek lammekjøttdeig gyllenbrun i olivenolje i en stekepanne. Tilsett gul løk og hvitløk og sauter (stek lett) i 5 minutter. 
  • Tilsett potet, brekkbønner, tomater i terninger, tomatpuré, gurkemeie og spisskummen. Sauter i et par minutter til. 
  • Hell i 2 dl vann og la putre under lokk i 30 minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Del auberginene på langs. Krydre forsiktig med salt. 
  • Fordel lammekjøttdeigen på auberginene og legg dem i en ovnsfast form. Sett i ovn på 150 grader i 20 minutter.
  • Server med yoghurt, ris eller pitabrød.