Image Title
I kveld blir det sjøabbor med pico de gallo. En meksikansk salsa av lime, koriander og løk som gir retten en herlig friskhet.
INGREDIENSER
300 g sjøabborfilet med skinn
1 sukkermais
1 hvitløksfedd, skrelte og i tynne skiver
1.5 plommetomater, skrelte, uten kjerner og i terninger
0.5 rødløk, skrelt, delt i to og finhakket
1 ss limesaft
1 ss koriander, finhakket
0.5 rød chili, uten kjerner og finhakket
1 ss smør
olivenolje til å steke i
salt og pepper
URTEMAJONES
0.5 ½ dl majones
0.5 ss koriander, finhakket
0.5 ss bladpersille, finhakket
0.5 ss oregano, finhakket
0.5 ts dijonsennep
Matlaging
- Fjern stilken fra maisen. Skjær av maiskornene. Blancher maiskornene i saltet vann i 3 minutter. Avkjøl i isvann.
- Pico de gallo. Bland plommetomat, rødløk, limesaft, koriander og rød chili. Smak til med salt og pepper. Sett til side og la trekke.
- Bland majones med koriander, bladpersille, oregano og dijonsennep til en glatt konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper.
- Stek fiskefiletene gyllenbrune i olivenolje, krydre med salt og pepper.
- Stek maisen i smør sammen med hvitløken.
- Anrett på tallerkener. Smørstekt mais nederst, fisken på maisen og pico de gallo på toppen. Server med urtemajones.