SJØABBOR MED PICO DE GALLO OG SMØRSTEKT MAIS

SJØABBOR MED PICO DE GALLO OG SMØRSTEKT MAIS

Image Title

I kveld blir det sjøabbor med pico de gallo. En meksikansk salsa av lime, koriander og løk som gir retten en herlig friskhet.

INGREDIENSER

300 g sjøabborfilet med skinn
1 sukkermais
1 hvitløksfedd, skrelte og i tynne skiver
1.5 plommetomater, skrelte, uten kjerner og i terninger
0.5 rødløk, skrelt, delt i to og finhakket
1 ss limesaft
1 ss koriander, finhakket
0.5 rød chili, uten kjerner og finhakket
1 ss smør
olivenolje til å steke i
salt og pepper

URTEMAJONES

0.5 ½ dl majones
0.5 ss koriander, finhakket
0.5 ss bladpersille, finhakket
0.5 ss oregano, finhakket
0.5 ts dijonsennep

Matlaging

  • Fjern stilken fra maisen. Skjær av maiskornene. Blancher maiskornene i saltet vann i 3 minutter. Avkjøl i isvann. 
  • Pico de gallo. Bland plommetomat, rødløk, limesaft, koriander og rød chili. Smak til med salt og pepper. Sett til side og la trekke.
  • Bland majones med koriander, bladpersille, oregano og dijonsennep til en glatt konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper.
  • Stek fiskefiletene gyllenbrune i olivenolje, krydre med salt og pepper. 
  • Stek maisen i smør sammen med hvitløken. 
  • Anrett på tallerkener. Smørstekt mais nederst, fisken på maisen og pico de gallo på toppen. Server med urtemajones.