Image Title
En klassiker med moderne vri.
INGREDIENSER
2 bankede skiver av flatbiff av kalv à 130 g
2 sitronbåter
4 ansjos
1 egg
hvetemel til panering
panko til panering
salt og pepper
rapsolje
smør
URTESMØR
50 g romtemperert smør
0.5 ss finhakket persille
0.5 ss finhakket estragon
0.5 finhakket hvitløksbåt
0.5 ts worcestershiresaus
salt og pepper
BREKKBØNNER
100 g brekkbønner eller harricôt verts
0.5 finhakket banansjalottløk
0.5 ss finhakket persille
0.5 ss smør
salt og pepper
Matlaging
- Begynn med urtesmøret Bland smør med persille, estragon, hvitløk og worcestershiresaus. Bland smøret til det blir jevnt, og smak til med salt og pepper. Sett til side.
- Vend flatbiffskivene i hvetemel. Visp eggene med 2 ss vann og vend schnitzlene i dem. Ta opp, la renne av og vend i pankostrøbrødet.
- Stek schnitzlene gyllenbrune i rapsolje og smør. Krydre med salt og pepper.
- Kok brekkbønnene i saltet vann i ca. 5 minutter til de begynner å bli myke. Hell av vannet og sauter bønnene med sjalottløk og finhakket persille. Krydre med salt og pepper.
- Varm opp en stekepanne og legg i sitronbåtene. «Grill» dem gyllenbrune på begge sider.
- Anrett og server med ansjos og urtesmør.