En rustikk, italiensk rett som varmer i vintermørket.
INGREDIENSER
6 skiver flatbiff av kalv à ca. 60 g
3 skiver lufttørket skinke, gjerne parmaskinke
6 blad salvie
2 blad svartkål
50 g smør
2 strimlede salvieblad
smør til steking
salt og pepper
RAGU PÅ HVITE BØNNER
0.5 dl store hvite bønner, bløtlagte fra dagen før
0.5 gul løk, skrelt og delt i mindre biter
2 dl grønnsaksbuljong
0.5 liten fennikel, delt i mindre biter
10 brekkbønner, forvellet i saltet vann
0.5 ss tomatpuré
1 timiankvister
salt og pepper
Matlaging
- Legg de hvite bønnene i en kasserolle sammen med løken, tomatpuré og timiankvister og slå over grønnsaksbuljongen. La putre til bønnene er møre. Ta dem opp av buljongen, legg i fennikel og kok den mør.
- Legg de hvite bønnene tilbake i buljongen sammen med brekkbønnene. Smak til med salt og pepper. Sett til side. Anrett flatbiffskivene på skjærefjølen. Del den lufttørkede skinken i to og legg delene på kalven. Legg 1 blad salvie på hver kalveskive. Brett kalveskivene på midten og stek dem gyllenbrune i smør. Krydre med salt og pepper.
- Brun smøret og legg i strimlet salvie og svartkål. Varm bønneraguen. Legg på varme tallerkener.