SALAT PÅ SOYAMARINERT LAKS

Image Title

Nordisk møter asiatisk.

INGREDIENSER

200 g laksefilet
1 ss soya, gjerne japansk
1 modne avokadoer
0.5 stk. rød grapefrukt, skrelt og filetert
2 reddiker
50 g feltsalat
0.5 bit brokkoli
25 g solsikkeskudd
6 søte mandler, finstrimlet

SALATDRESSING

1 ss soya
0.5 ss risvin
0.5 ts sesamolje
0.5 ss limejuice

Matlaging

  • Bland alle ingredienser til salatdressingen. Sett til side og la trekke.
  • Skjær laksen i tynne skiver. Gni den inn i soyaen og la marinere i 10 minutter. 
  • Skrell avokadoen og fjern kjernen. Skjær den i terninger på størrelse med en halv centimeter. Legg terningene i en bolle og tilsett grapefruktfiletene.
  • Høvle reddikene og brokkolien i tynne skiver, og ha dem i bollen. Ha også i feltsalaten og solsikkeskuddene. Hell salatdressingen over grønnsakene og rør forsiktig om.
  • Anrett på tallerkener og strø over den strimlede mandelen.