Saltsmaken fra fisken og kapersen gjør seg perfekt sammen med nypotetene i denne sommerlunsjen.
INGREDIENSER
100 g nypotet, vasket
100 g godt avrent tunfisk i olje av beste kvalitet
2 egg, posjerte
50 g aspargesbønner
10 kalamataoliven med stein
1 ss kapers
6 sardeller eller ansjoser av beste kvalitet
0.5 bifftomat, skåret i tynne skiver
0.5 liten rødløk, renset og skåret i tynne skiver
4 blad friséesalat, skylt
2 blad romanosalat, skylt
2 blad lollo rosso (rødbladet salat), skylt
olivenolje
hvitvinseddik
salt og svart pepper
Matlaging
- Kok potetene i saltet vann til de er møre. Hell av og sett til siden.
- Kok aspargesbønner i saltet vann til de er myke. Avkjøl.
- Fordel friséesalat, romanosalat og lollo rosso på fire tallerkener. Legg på potet, bønner, oliven, kapers, rødløk og bifftomat.
- Hell over litt olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper. Vend forsiktig om. Topp med tunfisk, posjert egg og sardeller.