Image Title
Hjemmelaget chips av nypotet blir en del av en norsk-asiatisk fusion-rett.
INGREDIENSER
150 g røyefilet, i terninger
3 små nypoteter
25 g syltet ingefær (også kalt gari)
1 ss ristede sesamfrø
2 vårløk, forvellet
1 ss finhakket gressløk
½ potte karse
2 ss kikkoman soyasaus
0.5 ss mirin
rapsolje til å fritere i
salt og pepper
SOYAMAJONES
2 ss majones
0.5 ss kikkoman soyasaus
Matlaging
- Skjær potetene i tynne skiver og friter dem gyllenbrune og sprø på middels varme (ca. 140 grader) i rapsolje. La renne av på tørkepapir.
- Bland røyeterninger, sesamfrø, gressløk, soyasaus og mirin. Rør forsiktig om og smak til med salt og pepper. Bland majones og soyasaus. Legg i sprøytepose. Anrett røyetartar på fire tallerkener. Garner med nypotetchips, ingefær, vårløk, karse og soyamajones.