ROTFRUKTBRØD MED RØKELAKS, AVOKADO OG FERSKOST
Et mer mettende lunsjsmørbrød å ha med til påskeutflukten.
INGREDIENSER
2 rotfruktbrød
6 tynne skiver røkelaks
0.5 moden avokado, uten kjerne og skall
3 ss ferskost
2 røde småløker, skrelt og delt på langs
1 ss hvitvinseddik
2 ss sukker
3 ss vann
grønt å garnere med, gjerne brønnkarse
svart pepper
Matlaging
- Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kjele. Legg i den delte, røde småløken. Ta kjelen vekk fra varmen og la avkjøle.
- Smør over- og underdelene av rotfruktbrødet med ferskost.
- Del avokadoen i skiver og fordel den på underdelene av brødet.
- Legg på laks og den nå syltede rødløken. Avslutt med brønnkarse og svart pepper. Legg på overdelene og server.