Rosada er en slags torsk og en vanlig fisk på restaurantene i Spania. Fritert og servert med aioli blir den en salt munnfull til tapaskvelden.
INGREDIENSER
200 g torskefilet uten skinn
0.5 sitron skåret i båter
salt og pepper
rapsolje til å fritere i
TEMPURA
80 g hvetemel
20 g potetmel
9 g bakepulver
2.5 dl sukker
4 g salt
180 g mineralvann
AIOLI
1 dl majones
0.5 ts sherryeddik
0.5 stort finrevet hvitløksfedd
salt og pepper
Matlaging
- Bland alle tørre ingredienser til tempuraen i en bolle. Rør godt om. Hell i mineralvann og visp til en glatt konsistens. La stå i 5 minutter.
- Bland alle ingrediensene til aiolien og smak til med salt og pepper.
- Varm rapsolje til 160 grader.
- Del fisken i tolv like store biter. Krydre dem med salt og pepper.
- Dypp fiskebitene i tempurarøren. Friter til gyllenbrun farge. Fisken skal ha en kjernetemperatur på ca. 50 grader. La renne av på tørkepapir.
- Server når fisken er varm.