RISONIRISOTTO MED SALSICCIA, TOMAT OG BASILIKUM

Image Title

Med smaksrike hilsener fra Italia.
 

INGREDIENSER

1.5 dl risoni
1.5 dl god tomatsaus, gjerne med basilikum
0.5 dl revet parmesan
0.5 ss smør
2 stk. ferske salsicciapølser
0.5 dl plukket fersk basilikum
olivenolje
salt og svart pepper

OVNSBAKTE KIRSEBÆRTOMATER

7 cherrytomater
½ ss strøsukker
0.5 skrelt og skivet hvitløksbåt
olivenolje
salt og kvernet svart pepper

Matlaging

  • Del cherrytomatene i to og legg dem med snittflaten opp i en ovnsfast form. Strø over sukker og hvitløk, ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett i ovn på 150 grader i 15 minutter.
     
  • Kok risonien etter anvisningen på pakken. Hell risonien over i en sil når den er ferdig, og skyll med kaldt vann for å stanse tilberedningsprosessen.
     
  • Rist ut mest mulig vann, og hell risonien tilbake i kasserollen. Tilsett tomatsausen og la koke opp. Legg i parmesan og smør og rør om under svak koking til parmesanen har smeltet og risonien har blitt kremaktig. Tilsett de bakte tomatene og rør forsiktig om. Smak til med salt og pepper. 
     
  • Stek salsiccia og del den i mindre biter. Anrett og garner med basilikumbladene