En frokost du kan gå lenge på.
INGREDIENSER
2 skiver briochebrød
2 egg, så ferske som mulig
0.5 ss eddik 12 %
2 dl babyspinat
0.5 finhakket sjalottløk
0.5 finhakket hvitløksfedd
smør til steking
dill til garnering
karse til garnering
salt og pepper
HOLLANDAISE MED BRUNET SMØR OG SITRON
1 egg, kokt i 3 minutter
2 dl brunet smør, avkjølt til ca. 70 grader
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Matlaging
- Knekk det kokte egget i en blandebolle. Vær nøye med å skrape ut all eggehvite.
- Hell i sitronsaft. Bland i det varme smøret litt etter litt til en glatt og kremet konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Kok opp ca. 1 liter vann, eddik og salt i en kasserolle. Knekk eggene i kaffekopper, det er viktig at plommen ikke flyter ut. Skru ned varmen til rett under kokepunktet når vannet koker, og få fart på vannet med en visp. Hell i ett og ett egg og posjer i 4 minutter. Løft opp eggene med en hullsleiv og la dem renne av på tørkepapir.
- Sauter sjalottløk og hvitløk i smør til den er myk, tilsett spinat og snu rundt i et minutts tid. Krydre med salt og pepper.
- Stek briochen i smør. Anrett på varme tallerkener og garner med dill og karse.