Når du er lei av den vanlige juleribba.
INGREDIENSER
400 g side av svin uten svor
3 stk. tørkede plommer
0.5 ss hvitvinseddik
0.5 ss honning
1 ss vann
Salt og pepper
GRUYÈREMAJONES
0.5 dl majones
½ dl revet, lagret gruyère
SYLTET RØD ENDIV
1 røde endiver
0.5 ss hvitvinseddik
1 ss strøsukker
1.5 ss vann
0.5 kvist estragon
PLOMMESAUS
1 ½ dl rødvinssaus
½ dl plommesaus (kan kjøpes i asiatiske butikker)
0.5 bit ingefær, skrelt og på størrelse med en sukkerbit
Matlaging
- Hell tørkede plommer, eddik, honning og vann i en mikser og bland til en glatt konsistens.
- Legg svinesiden i en ovnsfast form og krydre begge sider med salt og pepper. Svorsiden (der svoren var) skal vende oppover.
- Pensle plommeglasuren på svorsiden og sett inn i ovn på 130 grader i ca. 3 timer. Dette kan gjerne gjøres dagen før. Kjøttet er ferdig når du stikker med en liten kniv og det føles som en godt kokt potet. La avkjøle.
- Bland majones og gruyère til en glatt konsistens. Legg i en sprøytepose.
- Skjær av rotfestet på endivene og plukk av ett og ett blad. Legg eddik, sukker, vann og estragon i en kasserolle og gi det et oppkok. La avkjøle.
- Ringle syltelagene over endivbladene og krydre med salt og pepper.
- Kok opp rødvinssky, plommesaus og ingefær. La trekke i 10 minutter. Sil av ingefæren.
- Del kjøttet i 4 like store biter og varm i ovn på 175 grader.
- Varm plommesausen og anrett på varme tallerkener.