Image Title
Patatas bravas er en spansk tapasklassiker som serveres med en sterk tomatsaus.
INGREDIENSER
2 store poteter
2 ss seterrømme
rapsolje til å steke i
0.5 ts røkt paprikapulver
salt og svart pepper
KRYDRET TOMATSAUS
0.5 boks (400 g) hele tomater
0.5 grillet, skrelt rød paprika
1 hvitløksfedd, skrelt
0.5 banansjalottløk, skrelt og skåret i små biter
½ rød spansk pepper, ta mindre hvis du foretrekker en mildere saus
0.5 ts røkt paprikapulver
olivenolje til å steke i
0.5 ts sukker
salt og pepper
Matlaging
- Skrell potetene og stikk ut 8 sirkler. Legg sirklene i en form og fyll på med rapsolje slik at det dekker. Sett i ovn på 190 grader til potetene er møre og gyllenbrune. Ta ut formen, løft opp potetene og la dem renne av på tørkepapir. Krydre med salt og pepper.
- Sauter (stek uten å gi farge til grønnsakene) sjalottløken og hvitløken i olivenolje i en kjele. Sauter i ca. 5 minutter på middels sterk varme. Tilsett tomater, grillet paprika, spansk pepper, paprikapulver og sukker, og la koke på svak varme i ca. 30 minutter. Bland med en stavmikser til glatt konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Lag en grop i potetene og fyll med tomatsausen. Avslutt med å ta på en klatt seterrømme og drysse over litt røkt paprikapulver.