PARISER MED EGG, KARAMELLISERT LØK, SYLTEDE BETER OG CHILISAUS

PARISER MED EGG, KARAMELLISERT LØK, SYLTEDE BETER OG CHILISAUS

PARISER MED EGG, KARAMELLISERT LØK, SYLTEDE BETER OG CHILISAUS PARISER MED EGG, KARAMELLISERT LØK, SYLTEDE BETER OG CHILISAUS

En klassiker med litt ekstra sting.

INGREDIENSER

250 g kjøttdeig
1 egg
1½ dl kremfløte
0.5 dl finhakket smørstekt løk
1 stk. gul løk
0.5 ss smør
0.5 ss strøsukker
1 ss kapers
2 egg
2 ss chilisaus
2 skiver brød
smør til steking
rapsolje til steking
salt og pepper

SYLTEDE BETER

2 polkabeter
½ dl eddik
0.5 dl strøsukker
1½ dl vann
1 laurbærblad
2 korn allehånde
2 kryddernellik

Matlaging

  • Begynn med betene Kok betene myke i saltet vann. Skrell og del hver av dem i 4 biter. Kok opp eddik, strøsukker og vann med krydderne. Kok til sukkeret er oppløst. Legg i betene. Avkjøl.
  • Bland i kjøttdeig, egg, kremfløte og stekt løk til en homogen farse. Krydre med salt og pepper.
  • Form 4 biffer av farsen og brun dem i halvparten smør, halvparten rapsolje. Legg over i en ovnsfast form og bak i ovn på 120 grader til en kjernetemperatur på 65 grader.
  • Skrell den gule løken og skjær i tynne skiver. Stek løken på middels høy varme i smør. Når løken er gyllenbrun, tilsett strøsukker, salt og pepper. Sett til side.
  • Stek eggene i smør. Stek brødskivene i rapsolje og smør.
  • Server med kapers, beter og chilisaus.