En klassiker med litt ekstra sting.
INGREDIENSER
250 g kjøttdeig
1 egg
1½ dl kremfløte
0.5 dl finhakket smørstekt løk
1 stk. gul løk
0.5 ss smør
0.5 ss strøsukker
1 ss kapers
2 egg
2 ss chilisaus
2 skiver brød
smør til steking
rapsolje til steking
salt og pepper
SYLTEDE BETER
2 polkabeter
½ dl eddik
0.5 dl strøsukker
1½ dl vann
1 laurbærblad
2 korn allehånde
2 kryddernellik
Matlaging
- Begynn med betene Kok betene myke i saltet vann. Skrell og del hver av dem i 4 biter. Kok opp eddik, strøsukker og vann med krydderne. Kok til sukkeret er oppløst. Legg i betene. Avkjøl.
- Bland i kjøttdeig, egg, kremfløte og stekt løk til en homogen farse. Krydre med salt og pepper.
- Form 4 biffer av farsen og brun dem i halvparten smør, halvparten rapsolje. Legg over i en ovnsfast form og bak i ovn på 120 grader til en kjernetemperatur på 65 grader.
- Skrell den gule løken og skjær i tynne skiver. Stek løken på middels høy varme i smør. Når løken er gyllenbrun, tilsett strøsukker, salt og pepper. Sett til side.
- Stek eggene i smør. Stek brødskivene i rapsolje og smør.
- Server med kapers, beter og chilisaus.