En høstlig og mettende middag for dem som liker kjøtt.
INGREDIENSER
250 g hjortefarse
1 dl kremfløte
0.5 helt egg
1 eggeplommer
0.5 dl finhakket, brunet gul løk
0.5 ss potetmel
1 stk. sylteagurk skåret i mindre biter
rapsolje
smør
salt og svart pepper
BAKT SØLVLØK
1 skrelte sølvløk
grovt salt
POTETSTAPPE
300 g skrelte poteter, for eksempel amadine
0.5 dl melk
25 g smør
Salt
SMØRSTEKTE SJAMPINJONGER
12 stk. små sjampinjong
1 hvitløksfedd, skrelt og i tynne skiver
0.5 ss smør
rapsolje
salt og svart pepper
Matlaging
- Pass på at alle ingrediensene til farsebiffene er godt avkjølte, gjerne under 4 grader.
- Legg farsen i kjøkkenmaskin og visp på lav hastighet. Tilsett fløte, egg, eggeplomme, brunet løk og potetmel, krydre med salt og pepper. Øk hastigheten og visp på middels til høy hastighet i et par minutter, til du har fått en jevn og smidig farse.
- Form biffer og stek gyllenbrune i rapsolje og smør.
- Skjær sølvløken i 1 centimeter tykke skiver. Strø grovt salt i en ovnsfast form og legg i løkskivene. Bak i ovn på 180 grader i ca. 10 minutter eller til løken har blitt gyllenbrun og mør. Ta ut og del løken i ringer.
- Kok potetene myke og hell av vannet. Mos med en potetmoser og vend i melk og smør. Smak til med salt.
- Stek sjampinjongene gyllenbrune i rapsolje og smør. Tilsett hvitløken mot slutten. Smak til med salt og pepper.
- Anrett på tallerkener og garner med sølvløkringene og sylteagurken. Server med rødvinssky eller annen valgfri saus
TIPS – Hjortefarsen kan gjerne byttes ut med farse av kalv eller storfe