NESLESUPPE MED STEINBITROGN OG BAKT EGG

Image Title

De spedeste neslebladene øverst på planten gjør seg best i matlagingen.

INGREDIENSER

1 banansjalottløk, skrelt og finhakket
1 dl hvitvin
3 dl lys kyllingfond
2 dl kremfløte
2.5 dl ferske nesleblader, skylte
1 dl babyspinat
2 egg
2 ss steinbitrogn
1 ss finhakket gressløk
salt og pepper
rapsolje til å sautere løken i

Matlaging

  • Varm vann i en kjele til 63 grader. Legg i eggene og la dem ligge der i en time og tretti minutter. Det er svært viktig at temperaturen er jevn hele tiden.
  • Sauter sjalottløken (stek raskt uten at løken tar farge) i rapsolje til den er gjennomsiktig og har myknet. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten. Hell i kyllingbuljongen og la koke en tredjedel inn. Hell i kremfløten og la koke i noen minutter til. 
  • Ha neslene og spinaten i en hurtigmikser. Kjør til en glatt konsistens og sil gjennom en finmasket sil. Smak til med salt og pepper.
  • Knekk forsiktig et egg i hver tallerken. Server med steinbitrogn, gressløk og varm suppe.