Image Title
Ramsløk er skogens vårplante og har en mild smak av hvitløk.
INGREDIENSER
2 maiskyllingfileter à ca. 160 g
4 vårløk
2 reddiker med stilk
1 minihodekål eller 1 liten spisskål
8 blad ramsløk
1 hvitløksfedd, skrelt
2 timiankvister
olivenolje til å steke og grille med
salt og pepper
Matlaging
- Brun maiskyllingfiletene gyllenbrune i olivenolje sammen med hvitløk og timian. Krydre med salt og pepper. Sett i ovn på 100 grader til de har en kjernetemperatur på 65 grader. Ta ut og la hvile.
- Kok opp vann med salt i. Legg i vårløken og la koke i 1 minutt. Avkjøl i isvann.
- Dypp reddikene i det kokende vannet. Dypp bare selve reddiken og ikke stilken. Hold gjerne i stilken med en pinsett, så blir det enklere. Kok reddikene i ca. 2 minutter. Avkjøl i isvann. Del hodekålen på midten eller spisskålen i fire.
- Stek gyllenbrun og mør under lokk i olivenolje. Krydre med salt og pepper.
- Gni inn vårløken med olivenolje og grill den på høy varme i et toastjern.
- Stek ramsløken i olivenolje i noen sekunder. Varm reddikene.
- Skjær maiskyllingfileten i skiver og anrett på varme tallerkener. Server med rødvinssjy eller annen valgfri saus.