Image Title
Denne retten har fått en lett røkt smak, takket være den milde og søte ancho-chilien.
INGREDIENSER
3 kyllinglår med skinn og ben
0.5 gul løk, skrelt og skåret i mindre biter
0.5 gulrot, skrelt og skåret i mindre biter
0.5 poblano-chili, delt og uten kjerner
1.2 liter vann
salt
ADOBO KRYDDERPASTA
2.5 store ancho-chili
2 hvitløksfedd, skrelte
0.5 ts tørket meksikansk oregano
½ ts malt svart pepper
0.5 ss karve, malt
0.5 ts nellik, malt
0.5 ss sukker
1 ss hvitvinseddik
1 dl vann
Matlaging
- Legg kyllinglårene i en kjele. Gni dem inn med salt.
- Ha i løk, gulrot og poblano. Hell i vannet og legg på et lokk. Sett i ovn på 150 grader og la stå i 2 timer eller til du lett kan løsne benet fra kjøttet. Avkjøl.
- Lag adobo-krydderpastaen. Bløtlegg ancho-chilien i varmt vann i 30 minutter. Del og fjern kjernene. Skjær chilien i mindre biter, og ha den i en blender sammen med resten av ingrediensene. Bland til en glatt konsistens. Sett til side.
- Fjern skinn og ben fra kyllinglårene. Del i mindre biter og gni inn i adobo-krydderpastaen.
- Varm kyllingen i ovn på 175 grader i 5 minutter rett før servering. Server med crème fraîche, syltet sølvløk og tortillalefser.