Kjøtt fra rapsgris er ekstra mørt og smaksrikt, altså perfekt til grillkvelden
INGREDIENSER
400 g karré av rapsgris i biter
2 hvite asparges
2 røde paprika, delt og uten kjerner
3 minisquash, delt på midten
1 dl assorterte oliven med stein
8 cocktailtomater på stilk
½ sitron, presset
1 ss smør
0.5 ss sukker
mynte til å garnere med
olivenolje til å marinere grønnsaker med
BBQ-saus til å pensle karreen med
salt og pepper
Matlaging
- Skjær et kryss i skallet på hver tomat. Kok opp vann og dypp tomatene i vannet i ca. 10 sekunder. Avkjøl i isvann.
- Ta av skinnet på tomatene og legg dem på et stekebrett. Hell litt olivenolje over og krydre med salt og pepper. Bak i ovn på 125 grader i ca. 1 time.
- Skrell den hvite aspargesen og skjær av et par centimeter nederst. Kok opp et par liter vann, og tilsett sitronsaft, smør, sukker og litt salt. Kos aspargesen i ca. 8 minutter på svak varme eller til den begynner å bli myk. Sett i kjøleskap. Del hver asparges i tre deler.
- Salte og pepre hele karreen. Gni inn med BBQ-saus. Grill på kullgrill under lokk til en kjernetemperatur på 65 grader. Snu ofte. Ta bort fra grillen og la hvile i ca. 10 minutter.
- Gni inn paprika og squash med olivenolje og legg dem på grillen. Krydre med salt og pepper og grill til grønnsakene har fått farge og er myke. Ta bort fra varmen og bland med asparges, oliven, bakte tomater og mynte.
- Skjær skiver av karreen og legg på fat eller tallerkener med grønnsakene. Server gjerne med ovnsstekte nypoteter og rødvinssaus.