KROKETTER MED KYLLING, INGEFÆR OG CHILIDIPP

Image Title

Når du er lei av de klassiske kjøttbollene.

INGREDIENSER

200 g kyllingkjøttdeig
1 egg
0.5 dl kremfløte
0.5 ss ristede sesamfrø
1 ts sesamolje
1 ts revet ingefær
½ finhakket chili
0.5 dl finhakket purreløk
hvetemel til panering
1.5 eggeplommer til panering
panko til panering
rapsolje å fritere i
salt og pepper

CHILIDIPP

1 dl Hellmann’s majones
1 ss sriracha
0.5 ts limesaft

Matlaging

  • Bland kyllingkjøttdeigen med eggene og fløten til en jevn farse. Tilsett sesamfrø, sesamolje, ingefær, chili og purreløk. Rød godt om. Krydre med salt og pepper. Form små boller av røren. Det skal bli rundt 20 boller. 
  • Visp opp eggeplommene med litt vann. Paner kyllingbollene i hvetemel, deretter eggeplomme og avslutt med å rulle dem i panko. Pass på at det dekker skikkelig. Når alle kyllingboller er panerte, friter dem i 170 grader til de er gyllenbrune.
  • Bland sriracha med majones og smak til med limesaft.
  • Server gjerne med råhøvlede grønnsaker med sesam, riseddik og olivenolje.