Image Title
Legg sju sorter blomster under puten og drøm om en perfekt kombinasjon av saftig sjokolade og friske sommerbær.
INGREDIENSER
Assorterte ferske bær
SJOKOLADE- OG BRINGEBÆRMARENGS, CA. 10 STK.
1 ½ dl eggehvite
2.5 ½ dl sukker
37.5 g mørk sjokolade
0.5 dl frosne bringebær, tinte
LEMON CURD
1 sitroner, vasket
1 eggeplommer
0.5 egg
1 dl sukker
vann
50 g romtemperert smør
Matlaging
- Bland eggehvite og sukker i en rustfri bolle. Sett bollen i et varmt vannbad ved å plassere den over en kjele med kokende vann. Pisk marengsen til den er 55–60 grader. Ta bollen ut av vannbadet og fortsett å piske til marengsen er avkjølt.
- Hakk og smelt sjokoladen på lav effekt i mikroen. Vend sjokoladen og bringebærene forsiktig inn i marengsrøren, slik at den blir marmorert.
- Form marengstopper og sett på et par stekebrett kledd med bakepapir. Stek marengsene i nedre del av ovnen på 130 grader i cirka 35–45 minutter eller til de slipper bakepapiret. Avkjøl på rist.
- Riv skallet på sitronene fint og press ut saften.
- Pisk eggeplommer, egg og sukker i noen minutter i en bolle. Sett bollen i vannbad og tilsett sitronskall og sitronsaft. Pisk til kremen har tyknet, det kan ta et kvarter.
- Ha i det romtempererte smøret litt etter litt under omrøring til det har smeltet. Avkjøl. Sett i kjøleskap.
- Anrett på tallerkener med rikelig med bær.