KLAR FISKE- OG SKALLDYRGRYTE

Image Title

Med smaksrike hilsener fra Frankrike.
 

INGREDIENSER

2 biter torskefilet à 150 g
½ kg blåskjell, godt vasket
0.5 finhakket, mellomstor sølvløk
0.5 finhakket hvitløksbåt
1.5 dl hvitvin
2 dl knust tomat
0.5 skrelt pastinakk delt i 4 biter
5 cm purre skåret i mindre biter
2 stk. små skrelte buntgulrot
½ kuvert safran
0.5 ss herbes de provence
olivenolje
salt og pepper

SITRONBAKT FENNIKEL

0.5 fennikel delt i 8 båter
1 ss sitronsaft
olivenolje
salt og pepper

Matlaging

  • Undersøk skjellene nøye. Kast skjell som allerede er åpne. Sauter sølvløk og hvitløk i en romslig kasserolle. Pass på å ha høy varme. Legg i blåskjellene og hell i vinen. Sett på lokk og kok i et par minutter. Ta opp skjellene når de har åpnet seg, og legg dem til side. Hell knust tomat i blåskjellkraften. Legg i pastinakk, purre, gulrot, safran og herbes de provence. Legg på et lokk og la koke på svak varme til rotfruktene er møre. Smak til med salt og pepper.   
  • Legg fennikelen i en ovnsfast form. Gni inn fennikelen med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Sett i ovn på 175 grader i ca. 20 minutter, eller til fennikelen er myk.   
  • Legg torsken og skjellene i blåskjell- og tomatkraften like før servering, og la putre i ca. 5 minutter.   
  • Server med aioli, sitron og surdeigsbrød.