Image Title
Krydret kalveskank kombineres her med kjølende yoghurt og salte nøtter.
INGREDIENSER
2 skiver kalveskank
1 gule løk, skrelte, delte i to og i skiver
2 hvitløksfedd, skrelte og i tynne skiver
1 dl presset appelsinsaft
1 laurbærblad
0.5 ts spisskummen
0.5 ts malt kardemomme
0.5 ts malt kanel
1 cm fersk ingefær, skrelt og finrevet
1 ts revet appelsinskall
1 ss granateplesirup
2 dadler, uten kjerner og delte i mindre biter til å garnere med
1 ss hakkede pistasjnøtter til å garnere med
1 ss ristede cashewnøtter til å garnere med
mynte til å garnere med
2 ss gresk yoghurt
olivenolje til å steke i
salt
Matlaging
- Stek gul løk på middels varme i ca. 5 minutter til den er myk og begynner å få farge. Ha i hvitløk og stek i ytterligere 2 minutter.
- Legg løken i bunnen av en ovnsfast form og ha i presset appelsinsaft og laurbærblad.
- Bland spisskummen, kardemomme, kanel, ingefær, appelsinskall og granateplesirup.
- Gni inn skivene av kalveskank i krydderblandingen og legg dem på løken i formen. Krydre med salt. Dekk med folie og sett i ovn på 100 grader. La stå i ca. 10 timer. Skanken skal bli myk og mør.
- Garner med dadler, yoghurt, pistasj- og cashewnøtter. Server med smaksatt hummus og pitabrød.