Her lager vi en smaksrik variant av shish kebab, med en krydret paprikarøre.
INGREDIENSER
300 g kjøttdeig av kalv
1 eggeplommer
0.5 ss spisskummen
0.5 hvitløksfedd, finhakket
1 ss finhakket persille
2 ferske buntløker
4 blad grønnkål
2 paprika, grillet og skrelt
2 ts pinjekjerner, ristet
0.5 ts hvit balsamicoeddik
0.5 ss sukker
0.5 ts røkt paprikapulver
0.5 ss smør
olivenolje til å bake fersk løk med
salt og pepper
Matlaging
- Bland kjøttdeigen med eggeplomme, spisskummen, hvitløk, persille, salt og pepper. Bland til en jevn farse. Form farsen til 8 sylindere («sigarer»), legg dem i en form og sett i kjøleskapet.
- Del buntløken i to halvdeler. Legg dem i en ildfast form. Hell litt olivenolje over og krydre med salt og pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovn på 175 grader i ca. 15 minutter eller til løken er myk.
- Finhakk den grillede paprikaen. Ha den i en kjele sammen med pinjekjerner, balsamicoeddikk, sukker og paprikapulver. Kok på svak varme i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og ev. mer eddik og sukker.
- Grill kalvefarsen og tre et spyd gjennom hver sylinder.
- Kok grønnkål i saltet vann i ca. 2 minutter. Hell av vannet og tilsett smør. La smøret smelte sammen med grønnkålen, og smak til med salt og pepper.
- Anrett på varme tallerkener.