KALD, KOKT LAKS MED URTER, GRØNN ASPARGES OG DRESSING MED VESTERHAVSOST

Sommeren servert på en tallerken, bon appétit!

INGREDIENSER

300 g laks uten skinn og bein
200 g grønn asparges
0.5 ts karve, ristet i tørr stekepanne i 3 minutter
olivenolje til aspargesen
1 ss sukker
0.5 ss salt
salt og pepper

KOKELAKE TIL LAKSEN

0.5 liter vann
50 g gulrot, skrelt og skåret i små biter
50 g gul løk, skrelt og skåret i små biter
1 dillstilker
1 persillestilker
1 kvister estragon
2 kvister timian
0.5 laurbærblad
0.5 ts hvit hel pepper
0.5 ss hvitvinseddik
0.5 ss salt

DRESSING MED VESTERHAVSOST

1 dl majones
0.5 dl revet vesterhavsost
1 ss karse
0.5 ss finhakket dill
sitronsaft til å smaksette med
salt og pepper

Matlaging

  • Skjær laksen i 24 like store deler. Vend bitene forsiktig i karve, 2 ss sukker og 1 ss salt. La stå i 20 minutter.
  • Kok alle ingredienser til laken i 20 minutter. Sil den kokende laken over laksebitene. Dekk med plastfolie og la stå i 10 minutter.
  • Bland majones og vesterhavsost. Tilsett karse og dill. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Skjær av et par centimeter nederst på aspargesen. Forvell aspargesen i saltet vann. Hell av og drypp olivenolje over. Krydre med salt og pepper.