Image Title
En varmende, silkemyk suppe med sprøtt tilbehør.
INGREDIENSER
200 g skrelt jordskokk
1 stk. skrelt banansjalottløk
2 dl grønnsaksbuljong
1 dl melk
1 dl kremfløte
1 ss philadelphia-ost naturell
0.5 ss sitronsaft
salt og pepper
RÅHØVLEDE GRØNNSAKER
½ fennikel
2 reddiker
1 lilla gulrøtter
0.5 bit brokkoli
karse
olivenolje
sherryeddik eller tilsvarende
salt og pepper
Matlaging
- Skjær jordskokk og sjalottløk i mindre biter. Legg dem i en kasserolle sammen med grønnsaksbuljongen og la koke på svak varme i ca. 10 minutter.
- Tilsett melk, fløte og ferskost og kok i ytterligere 10 minutter eller til jordskokken er myk.
- Bland i en blender til glatt konsistens. Smak til med sitron, salt og pepper. Spe med melk til ønsket konsistens hvis du synes at suppen er for tykk.
- Høvle grønnsakene tynt og snu dem i olivenolje og eddik. Smak til med salt og pepper.
- Server i varme tallerkener og klipp over karse.