Image Title
Fisk ganger to med nøtteaktig smør.
INGREDIENSER
350 g laksefilet uten skinn, delt i fire like store biter
0.5 boks ansjos, 125 g
2 hardkokte, skrelte egg
1½ ss hakket gressløk
0.5 ss finhakket dill
2–3 ss majones
2 ss brunet smør
dill til å garnere med
rapsolje til å steke i
salt og pepper
Matlaging
- Finhakk eggene. Skjær halvparten av ansjosene i små biter, og spar resten til garnering.
- Blank hakket egg, ansjos i biter, gressløk og dill i en bolle. Tilsett litt majones om gangen til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Stek laksen på høy varme til gyllenbrun farge, og legg over i en ildfast form. Krydre med salt og pepper og sett i ovn på 100 grader til en kjernetemperatur på 50 grader.
- Legg egge- og ansjosblandingen på tallerkener, og legg laksen oppå. Garner med dill og ansjos. Avslutt med å helle varmt, brunet smør over.