GRILLET ENTRECÔTE «TAGLIATA» MED RUCOLA, PINJEKJERNER OG TRØFFEL

GRILLET ENTRECÔTE «TAGLIATA» MED RUCOLA, PINJEKJERNER OG TRØFFEL

Image Title

GRILLET ENTRECÔTE «TAGLIATA» MED RUCOLA, PINJEKJERNER OG TRØFFEL GRILLET ENTRECÔTE «TAGLIATA» MED RUCOLA, PINJEKJERNER OG TRØFFEL

Tagliata er en klassisk italiensk hovedrett. Her serverer vi den grillet med en herlig trøffeldressing.

INGREDIENSER

2 skiver entrecôte à 225 g
100 g rucola
1.5 ss ristede pinjekjerner
4 romanticatomater, delte
4 små buntgulrøtter, skrelt
1 banansjalottløk, skrelt
0.5 dl rødvinseddik
1 dl sukker
1.5 dl vann
olivenolje til å marinere i
salt og pepper

TRØFFELDRESSING

0.5 dl majones
1 ss pisket crème fraîche
0.5 ss trøffelkrem
salt og pepper

Matlaging

  • Bland alle ingrediensene til trøffeldressingen og smak til med salt og pepper. 
  • Gni inn gulrøttene med olivenolje, salt og pepper. Bak dem møre på 180 grader i ovn.
  • Del banansjalottløken i én centimeter tykke skiver. Kok opp rødvinseddik, sukker og vann. Ha i sjalottløken når det koker, og ta kjelen av varmen. La løken avkjøles i laken.
  • Bland litt av trøffeldressingen med rucolaen og tomatene. Grill entrecôten og krydre med salt og pepper.
  • Legg en entrecôte på hver tallerken. Legg en god porsjon rucola og tomat med trøffeldressing på hver entrecôte. Garner med gulrot, sjalottløk og ristede pinjekjerner.