Ta vare på skjellet til kamskjellet, så har du noe fint å servere i.
INGREDIENSER
6 små kamskjell med skjell
75 g babyspinat
0.5 hvitløksfedd, finhakket
0.5 banansjalottløk, finhakket
1 ss finhakkede ferske urter, f.eks. dill, estragon, persille
0.5 ss smør
1 ss parmesan, revet
SITRONEMULSJON
1 dl brunet smør, ca. 50 grader varm
0.5 egg kokt i 3 minutter
0.5 eggeplomme
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Matlaging
- Løsne kamskjellene fra skjellet og fjern rognsekken. Skyll de tomme skjellene grundig. Tørk dem og legg dem på et stekebrett kledd med aluminiumsfolie.
- Knekk og skrap ut egget som har kokt i 3 minutter, i en liten bolle. Tilsett eggeplommen. Bruk stavmikser og tilsett det brunede smøret i en tynn stråle til du får en tykk krem. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Sauter hvitløk og sjalottløk i ca. 5 minutter i smør i en kjele. Tilsett spinat og sauter i ytterligere et par minutter. Hell i urtene og krydre med salt og pepper.
- Fordel spinaten i de tomme skjellene. Legg selve kamskjellet på spinaten, ta en skje sitronemulsjon over, og strø på revet parmesan.
- Bruk grillfunksjonen i ovnen og gratiner på 225 grader til gyllenbrun farge. Anrett på fat og server skjellene varme.