GRATINERT TORSK MED POTETKOMPOTT

Image Title

Fyll på lageret av omega 3 med delikat ovnsbakt torsk.
 

INGREDIENSER

2 biter torskefilet à 160 g
0.5 dl hvitvin
0.5 dl kremfløte
0.5 dl crème fraîche
0.5 dl revet ost
100 g brekkbønner
1 pak choi inndelt i blader
rapsolje til steking
dill til garnering
salt og pepper

POTETKOMPOTT

300 g skrelt fast potet, for eksempel amadine
1 ss smør
1 ss olivenolje
0.5 ss crème fraîche
0.5 ss sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  • Begynn med potetkompotten. Kok potetene myke i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos potene grovt med en skje. Vend i smør, olivenolje, crème fraîche, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Sett til side.  
  • Kok opp hvitvin, fløte og crème fraîche. La koke i ca. 5 minutter. Tilsett osten og rør om til den har smeltet. Legg fisken i en ovnsfast form. Hell over drøye halvparten av sausen. Sett inn i ovn på 200 grader og grill i ca. 5 minutter.   
  • Kok brekkbønnene i saltet vann til de er møre.   
  • Stek pak choi i rapsolje. Den skal bare stekes i et par minutter, slik at spensten bevares. Smak til med salt og pepper.  
  • Anrett og garner med dill.  

TIPS – På senhøsten smaker det også godt med rosettkål til.