CHURROS MED VARM SJOKOLADEKREM
Et spansk bakverk med fritert deig som minner om svenske munker i smaken. En nydelig dessert som toppes med sjokolade.
INGREDIENSER
0.5 1/2 dl helmelk
0.5 1/2 dl vann
60 g smør
0.5 klype salt
1 ss sukker
1.5 1/2 dl hvetemel
1.5 egg
sukker og kanel til å vende churrosen i
rapsolje til å fritere i
Matlaging
- Kok opp melk, vann, smør og salt i en kjele. Sikt i melet og rør om til det blir en deig og den slipper kantene på kjelen.
- Ha deigen i en kjøkkenmaskin og elt deigen med deigkrok på middels hastighet i ca. 5 minutter.
- Tilsett ett og ett egg om gangen. Kjør deigen jevn mellom hvert egg.
- Fyll røren i en sprøytepose med stor tipp. Sprøyt dråpeformer på et stekebrett med bakepapir. Frys inn brettet med churros.
- Friter i rapsolje på 180 grader til gyllenbrun farge. Løft opp churrosene med hullsleiv og la renne av på tørkepapir. Vend i sukker og kanel.
- Server med smeltet sjokolade av god kvalitet.