BERBERECHOS CON CREMA

Berberechos_con_crema

Hjerteskjell brukes i mange spanske retter og passer godt sammen med hvitløk og chili.

INGREDIENSER

0.5 kg hjerteskjell
1 dl hvitvin
1 hvitløksfedd, skrelte og skårne i tynne skiver
0.5 valgfri chili, skåret i tynne skiver
2 dl kremfløte
olivenolje til å steke i
salt og pepper

Matlaging

  • La skjellene ligge i saltet, kaldt vann i 30 minutter.
  • Ta opp skjellene og skyll dem godt.  
  • Varm opp olivenolje i en romslig kjele. Ha i hvitløken og rør om. Tilsett chili, skjell og hvitvin når hvitløken har begynt å ta farge. Legg på lokk og la koke i noen minutter, slik at skjellene åpner seg.
  • Sil kraften over i en annen kjele og tilsett kremfløten. Kok på middels varme i ca. 10 minutter eller til det gjenstår to tredjedeler. Smak til med salt og pepper.
  • Hell sausen over skjellene og server med sitron og hakket persille.