En lekker auberginerøre med saltsmaken fra fåreost passer perfekt som snacks eller en lettere lunsj.
INGREDIENSER
1 store auberginer
175 g kokte røde linser
2–3 ss sitronsaft
1 ss ristede sesamfrø
1 hvitløksfedd, skrelte og delte i mindre biter
0.5 ts knust sumak
½ dl olivenolje
40 g fåreost
50 g hermetisert okra
salt og pepper
Matlaging
- Legg auberginen på rist og sett i ovnen på 225 grader i 15–20 minutter. Auberginen skal være mør i midten, og skinnet skal være sprøtt.
- Ta ut og la hvile i 20 minutter.
- Del auberginen og skrap ut innmaten. Ha den i en kjøkkenmaskin sammen med halvparten av linsene, sitronsaft, sesamfrø, hvitløk, sumak og olivenolje. Bland til en grov konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Rør inn resten av linsene. Anrett på fat og garner med fåreost, okra og valgfritt grønt.